Maqqie en Abiant gaan samenwerking aan

0

Online uitzendplatform Maqqie is ook een samenwerking aangegaan met Abiant, een grote uitzender in Noord-Nederland. Abiant is de tweede grote traditionele uitzendorganisatie die als aandeelhouder een belang neemt in Maqqie. Vorig jaar deed Flexfamily datzelfde.

Pieter Leenman, CEO van Maqqie over de samenwerking met Abiant: “Abiant is een speler met grote vertegenwoordiging in het noorden (..). Naast het groeikapitaal, brengen zij netwerk en autoriteit in het noorden mee, waardoor we in staat worden gesteld een flink aantal extra klanten te laten profiteren van onze online dienstverlening. En met hun kennis en ervaring helpt Abiant om onze app nog beter in te richten op branche specifieke wensen en behoeften. Daar krijgt de uitzendorganisatie -naast direct profijt bij groei- een volledig bewezen ‘do it yourself’ product voor terug, waarmee Abiant voorop zal lopen in de automatiserings-behoeften van hun klanten. Een klassieke win-win situatie.”

Abiant: ‘belang online platformen neemt toe’

Het online platform Maqqie onderscheidt zich door de digitalisering van het complete uitzendproces, waarbij de verloning precies volgens de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever wordt uitgevoerd. Albert Jan Jongsma, algemeen directeur van Abiant: “Het belang van online platformen neemt steeds meer toe, zeker ook op het gebied van het organiseren van arbeid. Het is de eerste keer dat een online platform het op deze manier realiseert. Daarnaast is Maqqie een professionele organisatie met een duurzame visie over het organiseren van arbeid. Dit past bij onze coöperatieve achtergrond waarbij wij oog hebben voor de lange termijn en gedreven zijn om ons telkens weer te verbeteren door mee te gaan met technologische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Maqqie het toonaangevende werkplatform van Nederland gaat worden.”

Strategisch groeimodel

Strategische samenwerkingen met traditionele uitzendorganisaties vormen een belangrijke pijler in de groeistrategie van Maqqie. Na met de eigen salesorganisatie een aardige basisdekking te hebben gerealiseerd, is het netwerk van regiopartners naar eigen zeggen zeer waardevol in het verkrijgen van een steviger positie in bepaalde gebieden. Een extra groei wordt nagestreefd door de samenwerkingspartijen de mogelijkheid te bieden Maqqie haar online dienstverlening via white labeling toe te spitsen op een specifieke branche. Zo krijgt Abiant de mogelijkheid tot gebruik van een werkapp voor de agrarische sector, waar de Noord-Nederlandse uitzender zijn wortels heeft.

Abiant is de tweede strategische partner die als aandeelhouder een belang neemt in Maqqie. Het streven is om op deze wijze in heel Nederland dekking te genereren, waarvoor nu gesprekken lopen met partijen in andere regio’s. Maqqie blijft autonoom opereren, vanuit hun nieuwe standplaats in Sliedrecht.

Lees ook: Flexfamily neemt strategisch belang in MAQQIE

Maqqi-app

Ruim 1.400 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven op het selfservice werkplatform Maqqie, waar zich ook meer dan 10.000 kandidaten op profileren. Het concept: met één app regelt de inlener kandidaten, zonder tussenkomst van derden tegen lage en overzichtelijke kosten. De vergoeding is slechts 7% van de kostprijs. Maqqie is een werkplatform met een volledige CAO-integratie. Het biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flexibel tot maximaal vast. De kwaliteit wordt geborgd door middel van ratings en reviews.

 

Lees ook: Een platform starten: een slimme investering of bodemloze put?

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro (nu eerste maand 1 euro)

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer