Uitzendkrachten regelen via de Maqqie-app

0

Gewoon uitzendkrachten selecteren, inhuren, inplannen en verlonen vanaf je telefoon. En wel volgens alle geldende CAO’s en sociale zekerheden. Dat kan via de nieuwe Maqqie-app. Binnen enkele minuten en tegen een fractie van de tarieven van uitzendbureaus. Want voor dit volledig digitale uitzendbureau zijn geen dure gebouwen of intercedenten nodig.

Dat stelt althans Maqqie zelf.

De Rotterdamse ondernemer en oprichter Pieter Leenman– die opvallend genoeg helemaal niet uit de uitzendwereld komt – denkt met zijn ‘volledig digitale uitzendbureau’ het traditionele uitzendbureau te kunnen vervangen. “Dit online platform brengt alle elementen van de uitzendmarkt samen in één handige app. Het is eigenlijk de tool die ik zo graag op LinkedIn had gezien. Met één knop kun je makkelijk, snel, zorgvrij én met zekerheid zelf werkrelaties tot stand brengen en beheren.”

Hoe werkt Maqqie?

Het online platform bevat cv’s van kandidaten. Ondernemers kunnen er zelf vacatures in aanmaken die gratis worden doorgeplaatst op de grotere jobboards. Volgt er een match en wordt het uurtarief overeengekomen, dan regelt de app vervolgens volautomatisch alle juridische, fiscale en administratieve rompslomp. Conform de voor die branche geldende CAO én met sociale zekerheid en pensioenopbouw. Ook de planning, urenregistratie en verloning lopen via Maqqie. “We zijn het eerste werkplatform waarbij alles voor iedereen 100% goed geregeld is”, zo claimt Leenman.
Het bedrijf is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en NEN 4400-1 gecertificeerd. Dat betekent dat al de processen in de Maqqie app voldoen aan alle wet- en regelgeving of een eventuele CAO die van toepassing is.

Lees ook: Je eigen uitzendbureau starten? Dit moet je weten.

On-demand arbeidsmarkt

Leenman. “Maqqie biedt werkgevers en werknemers een eigen uitzendplatform waarmee zij het meeste uit de on-demand arbeidsmarkt kunnen halen: snel en eerlijk. Bijkomend voordeel van ons algoritme is dat we zonder intercedenten en dure panden veel minder kosten maken.” De vergoeding voor het gebruik van Maqqie bedraagt dan ook slechts 7% van het overeengekomen uurtarief. Het flexibele personeel staat onder contract bij Maqqie, dus als ondernemer loop je ook nog eens veel minder (werkgevers)risico’s.

Transparantie

In de bèta-fase zijn al ruim 200 bedrijven en meer dan 900 kandidaten aangehaakt, waaruit zo’n 150 samenwerkingen tot stand zijn gekomen. Eén van de klanten van het eerste uur is groente- en fruitgroothandel FlexiVers. “Het werkt erg eenvoudig”, zegt directeur Rudolf Sluimer. “Alles kan via de smartphone. Dat sluit goed aan bij deze tijd. Het belangrijkste vind ik echter de transparantie. Je hebt er een veel beter gevoel bij dan wanneer het via een uitzendbureau loopt. Het is echt fris en netjes.”

Deelplatform mét sociale zekerheid

Maqqie is een ideale oplossing voor de huidige flexwerker: uitzendkrachten, freelancers en schijnzelfstandigen, maar ook elke werknemer met een vast dienstverband die meer vrijheid ambieert. Leenman: “Er zijn tegenwoordig veel online platformen waar je min of meer gedwongen wordt als zelfstandige aan de slag te gaan. Dat moeten we zo niet willen, laten we zuinig zijn op ons sociale stelsel! Maqqie is wat dat betreft het eerste deelplatform mét sociale zekerheid. Omdat alles geautomatiseerd en gecertificeerd is, weet je zeker dat je altijd krijgt waar je recht op hebt. Helaas is dat op dit moment voor veel flexwerkers niet vanzelfsprekend.”

De start-up Maqqie heeft sinds 2017 aan de ontwikkeling van de app gewerkt. Bij Maqqie zelf werken 14 personen.

Bron: Maqqie

Lees ook: My Flexwork, online uitzendbureau als (prijs)alternatief

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer