Flexfamily neemt strategisch belang in MAQQIE

0

Flexfamily (voorheen Flexfactory) neemt een minderheidsbelang in online platform MAQQIE. De doelstelling is het MAQQIE in heel Nederland te gaan uitrollen tot een toonaangevend platform.

Michael Ammerlaan (algemeen directeur Flexfamily) zegt over de toetreding als strategische aandeelhouder van MAQQIE: “Zoals ook de afgelopen maanden hebben laten zien gedurende de Corona-crisis, is digitaal werken noodzakelijk, tegelijkertijd winnen platformen steeds meer in belang. Dat is voor uitzendactiviteiten niet anders. Er is voldoende ruimte in de markt voor een robuust zelf service platformconcept dat tegen lagere kosten werkt naast het reguliere intensief persoonlijke en premium geprijsde model via (onze) uitzendvestigingen.”

Toonaangevend in uitzendsector

Ammerlaan is lovend over het online platform. “Dit is de eerste keer dat een compleet uitzendproces is gedigitaliseerd dat qua verloning precies de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever volgt en waar geen intercedent aan te pas komt.” Ammerlaan heeft dan ook hoge verwachtingen van MAQQIE. “Hun praktische aanpak en de integere en nuchtere kijk op zaken door het management maakt dat wij het vertrouwen hebben dat MAQQIE een toonaangevend platform in de uitzendsector gaat worden.”

Platform uitrollen

Naast groeikapitaal verzekert MAQQIE zich van langdurige uitzendervaring en -kennis en het commercieel netwerk in Oost-Nederland door het toetreden van Flexfamily. Pieter Leenman, oprichter en CEO van MAQQIE is blij met Flexfamily als nieuwe aandeelhouder. “Een organisatie waarvan het management ook gedurende de huidige Corona-crisis laat zien bereid te zijn om te investeren in een groeiende organisatie als MAQQIE. Tegelijkertijd past de toetreding van Flexfamily naadloos binnen onze  strategie om ons platform door het hele land uit te rollen.  Eind juli maken we hier heel concreet meer over bekend.”

MAQQIE

MAQQIE is een werkplatform met naar eigen zeggen een volledige CAO-integratie en biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flex tot maximaal vast. Volautomatisch, zonder tussenkomst van derden, ‘boekt’ de inlener zijn flexkrachten. Kwaliteit wordt geborgd door ratings en reviews. De vergoeding is 7% van de kostprijs. Ruim 600 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven en werken met de meer dan 10.000 werknemers die zich op het platform profileren. Bij MAQQIE zelf werken 14 medewerkers.

Lees ook: Uitzendkrachten regelen via de Maqqie-app

Flexfamily

Flexfamily is de groepsnaam van de dochterondernemingen Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Aelbers, Marquette en Vast. actief vanuit regio’s de Achterhoek, Twente en Stedendriehoek. Flexfamily is ontstaan vanuit Fides dat door Clemens van Lent in 2004 is opgericht. In 2019 heeft het Franse Actual Leader Group een belang genomen in Flexfamily. Met het partnerschap van Actual Leader Group wil Flexfamily een positie in de top 10 van de Nederlandse uitzendmarkt bereiken. Flexfamily heeft haar hoofdkantoor in Doetinchem, er werken gemiddeld 3.200 mensen bij ruim 700 klanten.

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer