Franse uitzender neemt belang in Flexfactory

0

Actual Leader Group, een van de grote spelers op de Franse flexmarkt, heeft per 11 juli een belang genomen in de Nederlandse uitzendonderneming Flexfactory.

Hoe groot dit belang is heeft Actual niet bekendgemaakt.

Tot Flexfactory behoort onder meer Match4U, Fides Uitzendgroep, Seesing Personeel en Aelbers Personeel. Deze groep van uitzendbedrijven is actief in onder meer de sectoren voeding, bouw, transport, techniek en logistiek. De groep heeft haar hoofdkantoor in Doetinchem, er werken gemiddeld 3.200 mensen bij ruim 700 klanten. Gezamenlijk behaalden zij in 2018 een omzet van € 110 miljoen en werken er ruim negentig indirecte medewerkers. Op dit moment neemt de onderneming positie 34 in op de Nederlandse uitzendmarkt. (Flexmarkt Omzetranglijst 2019).

In 2018 deed Flexfactory zelf twee overnames. Lees:

Top-10 positie in Nederland?

Flexfactory heeft ambitieuze groeiplannen. Naar eigen zeggen maakt het  partnerschap met Actual Leader Group het voor Flexfactory mogelijk om, onder leiding van oprichter Clemens van Lent, de geplande groeiplannen effectief te blijven uitvoeren. Zij streven ernaar een top-10 positie in de Nederlandse flexmarkt te bereiken.

Europese marktpositie versterken

Actual Leader Group is ontstaan in 2018 vanuit het samengaan van twee onafhankelijke Franse Familiebedrijven. De 1.650 indirecte medewerkers van Actual Leader Group, zijn actief binnen in een netwerk van 350 sectoren binnen Frankrijk en in Europa (Portugal, Luxemburg en Zwitserland).
Actual Leader Group heeft als doel om op termijn 20% van haar omzet uit buitenlandse activiteiten te halen en daarmee haar Europese marktpositie te versterken.

Bron: Flexfactory

Over Auteur

Reageer