Het Flexhuis wil doorgroeien naar marktleiderschap in zorg

0

Het Flexhuis, dat zich als MSP voor de publieke sector met name richt op de zorg en gemeenten, kent jaren met afwisselende groei. Na topjaar 2019 (+72% omzetgroei) verwacht directeur Frederieke Schmidt Crans dit jaar een enkelcijferige groei, maar volgend jaar rekent zij op een omzetgroei van 30%.

FlexTopGroeiers

Snel groeien is niet elk bedrijf gegeven. Net als vorig jaar heeft Flexmarkt zijn Omzetranglijst in segmenten ingedeeld (naar omzetgrootte) en per segment een bedrijf tot winnaar uitgeroepen. Deze vijf FlexTopGroeiers zagen hun omzet in 2019 dubbelcijferig groeien.
In de omzetklasse tussen de 20-50 miljoen euro is de snelste groeier Het Flexhuis, dat met een omzet van 37,4 miljoen euro een omzetgroei van 72% realiseerde.

flextopgroeiers2020

Groeipatroon

Twee jaar geleden mocht Het Flexhuis zich ook al FlexTopGroeier noemen. Vorig jaar haalde de managed services provider (MSP) de top niet, maar dit jaar is het bedrijf terug met een forse groeisprong. Directeur Frederieke Schmidt Crans ziet er een patroon in: na elke spurt, volgt een jaar om gezond uit te buiken. “Dat is de dynamiek van onze dienstverlening: een gedegen implementatie kost tijd.” Het Flexhuis zal dit jaar dan ook minder hard groeien dan afgelopen jaar. De langetermijngroeistrategie blijft gehandhaafd: het bedrijf focust als intermediair met name op de zorgsector en op gemeenten.

Frederieke Schmidt Crans
Frederieke Schmidt Crans (directeur Het Flexhuis)

Omzetverschuiving door coronacrisis

De coronacrisis heeft vooral tot een omzetverschuiving geleid. Binnen ziekenhuizen en zorginstellingen worden veel inhuurkrachten op andere plekken ingezet, om de tijdelijke hausse aan covid-patiënten het hoofd te kunnen bieden. Bij gemeenten ervaart Schmidt Crans vooralsnog een stabiele markt. “Ons onderscheidend vermogen zit in onze kennis van onze focusmarkten en ons netwerk. Daardoor hebben wij snel een groot bereik, wat essentieel is in onze dienstverlening.” Het Flexhuis behoort in de zorgsector naar eigen zeggen tot de top-drie. “We zijn een gevestigde naam.” Dit jaar raamt Schmidt Crans een enkelcijferige groei, volgend jaar moet de omzetgroei boven de 30% uitkomen.

Lees ook: Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020 online

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt dat begin juni is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer