Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze vijfde podcast van de tweede serie gaat Wim in gesprek met Marleen Nollen, heldin bij Eqib (vestiging Zwolle), voor werkgevers die mensen zoeken, of HR consultancy, of hun organisatie verder willen ontwikkelen.

Afwisseling en vernieuwing

De mens is zo interessant, zeker ook zakelijk, in het werk! Met dat statement maakt Marleen duidelijk waarom zij ooit aan de studie HRM begon. Hoe kunnen mensen plezier beleven, gelukkig zijn, werkgeluk ervaren? Wat vraagt dat van werkgevers? Dat zijn vragen waar Marleen graag antwoorden op zoekt. Ze wil dus steeds de diepte in. Naast recruitment ook HR-advies geven, organisaties helpen zich te ontwikkelen. En natuurlijk: afwisseling. Veel verschillende organisaties zien, maar ook veel verschillende sectoren, van mkb-werkgevers in de productie tot zorginstellingen. Ervoor zorgen dat ze niet in het verleden van vóór corona blijven hangen, maar moderniseren, meegaan in de veranderende wensen van schaarse kandidaten – kantelen dus, zoals Marleen dat noemt.

Ook ondernemen

Die kandidaten zijn in de regio Zwolle zelfs bovengemiddeld schaars. Zo bemiddelde Marleen niet zo lang geleden een controller die uit maar liefst vijf aanbiedingen kon kiezen! Dan is het zaak dat je als werkgever aantrekkelijk bent. Dat je employer brand opvalt en aanspreekt, maar ook realistisch is: want als na de onboarding blijkt dat het verhaal mooier was dan de werkelijkheid, ben je je nieuwe medewerker zo weer kwijt. Ook aan de kandidatenkant moet Marleen de vinger aan de pols houden: ondanks de schaarste zitten er natuurlijk toch grenzen aan wat je kunt eisen in je sollicitatieproces. De uitdagingen van de vergrijzing, die nu op gang komt, en de mogelijkheden van de digitalisering – Marleen beleeft er allemaal veel plezier aan. Zoveel zelfs, dat ze in september 2021 een nieuwe Eqib-vestiging in Zwolle mocht beginnen. Naast bezig zijn met alle facetten van het HR-vak, is ze nu dus ook aan het ondernemen.

Jouw lokale held

Onze diepgang zoekende, ondernemende lokale heldin Marleen heeft zelf óók een lokale held: Stichting ALS Nederland. Bij de ziekte ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen je spieren één voor één uit. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Daarvoor ontvangen zij namens Marleen € 250 van RecruitNow.

Heb je genoten van de podcast? Stem dan via …, want de podcast-gast met de meeste stemmen van dit seizoen krijgt nog € 2.500 extra voor haar of zijn lokale held.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer