Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze tweede podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Romy van Pelt, held bij FlexxGroup, uitzendbureau voor mensen die (willen) werken in bijvoorbeeld de horeca of de logistiek.

Eerst zelf op zoek

Romy begon drie jaar geleden als intercedente bij het uitzendbureau van haar broer Roland. Hij en zijn zakenpartner Leonard de Lange waren hun bureau FlexxGroup drie jaar eerder begonnen en met succes. De groei zat er stevig in en ze hadden nieuwe medewerkers nodig. En dus kwam Roland ook bij Romy terecht. Dat bleek een voltreffer. Hoewel Romy eigenlijk dokter wilde worden, maar een paar keer was uitgeloot voor die opleiding, en daarna in de horeca terecht kwam, had ze er direct zin in. Ze zag duidelijk een gemeenschappelijke deler: mensen helpen, verder helpen, een goed gevoel bezorgen, enthousiasmeren.

Energiek mensenmens

Romy ziet dat mensen geholpen willen en moeten worden: wat kan ik precies, in welke baan en bij welk bedrijf dan, en hoe kom ik daar? Ze noemt zichzelf een mensenmens en bovendien een jager, iemand die continu bezig is verbindingen te leggen en resultaten te boeken voor haar kandidaten. Technologie en social media helpen daar natuurlijk bij. Maar bovendien volgde Romy een opleiding om de drijfveren en typische gedragingen van kandidaten zo goed mogelijk te kunnen ontdekken, om perfecte matches te kunnen maken. Leren en energie zijn dan ook woorden die Romy veel gebruikt. En dat is nog maar een klein deel van Romy’s verhaal.

Jouw lokale held

Onze energieke lokale held Romy heeft zelf óók een lokale held: Stichting Rottetalent. Die ontvangt namens Romy € 250 van RecruitNow om nog meer mooi werk te kunnen doen.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow. Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie uit de inspirerende podcastreeks.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer