Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze eerste podcast in alweer de tweede serie gaat Wim in gesprek met Joey van Beek, held bij Werktalent (vestiging Tilburg), voor mensen die werk zoeken in Industrie & Techniek in Tilburg en omgeving.

Niet afrekenen maar gebruiken

Met een diploma Vastgoed en Makelaardij op zak en een flinke bak intrinsieke motivatie kwam Joey de arbeidsmarkt op. Hij zocht iets met dynamiek en afwisseling, en daarom reageerde hij op een vacature voor intercedent bij Werktalent Tilburg. Daar begon hij in het laatste kwartaal voor corona, dus in de herfst van 2019. Al in de zomer van 2020, direct nadat de eerste lockdown voorbij was, moest hij zijn beste beentje voorzetten, en hielp hij een veroordeelde kandidaat die schulden had opgebouwd, en die de wanhoop nabij was, aan een baan bij een opdrachtgever die dat zelf ook niet had verwacht. “Waarom iemand afrekenen op z’n verleden en niet gebruikmaken van zijn ervaring?” Een mooie afweging, en ook nog eens heel verstandig op deze krappe arbeidsmarkt.

Paracetamol en gaan

En dat is één voorbeeld van hoe je kandidaten én opdrachtgevers als jonge professional (Joey is 28) kan helpen, door om te denken en om te buigen. Nóg een voorbeeld. Zo is een werkloze van 59 jaar oud, die ooit heeft gelast, met een positieve mindset en de wil om nu een las-opleiding te gaan volgen, een geweldige kans voor een opdrachtgever, ondanks alle vooroordelen. Jazeker, gewoon een opleiding geven, heb je vervolgens nog zeker zeven jaar plezier van! En het is dus echt waar: bij hoofdpijn wordt er niet ziekgemeld, maar een paracetamolletje geslikt.
Zelf verwacht Joey de komende jaren ook stappen te blijven zetten. Zo is hij inmiddels business unit manager, en hoopt hij ooit vestigingsmanager te worden. Natuurlijk bespraken we ook de voordelen van digitalisering, en nog meer.

Jouw lokale held

Onze ambitieuze en specialiserende lokale held Joey heeft zelf óók een lokale held: Voedselbank Tilburg. Terwijl de Nederlandse economie op volle vaart draait, zijn er steeds meer mensen die onvoldoende geld hebben om genoeg en gezond te eten. Daarom ontvangt Voedselbank Tilburg namens Joey € 250 van RecruitNow om nog meer mooi werk te kunnen doen.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow.

Over Auteur

Reageer