Uitzendbranche grootste groeier binnen zakelijke dienstverlening

0

De zakelijke dienstverlening profiteert flink van de economische groei. En binnen deze sector maakt de uitzendbranche de grootste groei door.

Dit meldt het CBS op basis van de meest recente kwartaalcijfers.

Zakelijke dienstverlening

De omzet van de zakelijke dienstverlening steeg in het derde kwartaal van 2018 met 8,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. De stijging is nagenoeg gelijk aan vorig kwartaal, toen was de stijging 8,6 procent. Daarmee houdt de stijging 22 kwartalen achter elkaar aan. De laatste keer dat de omzet daalde was in het eerste kwartaal van 2013.

Uitzendsector

Binnen de goed draaiende zakelijke dienstverlening doet de uitzendsector het relatief gezien het best. Net als voorgaande kwartaal stijgt de uitzendbranche het meest. De stijging van 11,3% in het derde kwartaal ten opzichte van een jaar eerder is wel iets lager dan vorig kwartaal. In het tweede kwartaal steeg de omzet van de uitzendbranche volgens CBS-cijfers namelijk met 12,2%.

Personeelstekorten

Volgens het CBS blijft het ondernemersvertrouwen ook in het laatste kwartaal van dit jaar positief (per saldo +16,4%), maar wel iets minder dan in het vorige kwartaal. Hierbij geven volgens het CBS steeds meer ondernemers aan dat zij kampen met een tekort aan arbeidskrachten. In de dienstverlening geeft één op de drie ondernemers aan hinder te ondervinden door personeelsgebrek.

Bron: CBS

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer