3 arbeidsbemiddelaars in top 40 Best Workplaces

0

Op 27 juni 2024 maakte Great Place To Work Nederland voor de 22e keer de Best Workplaces van Nederland bekend. De lijst van Best Workplaces bestaat uit 40 organisaties verdeeld over 4 categorieën: Small, Medium, Mid Large en Large. In deze top 40 staan 3 organisaties die zich bezighouden met het matchen van talent en vacatures.

Goed werkgeverschap

Great Place To Work onderzoekt in hoeverre deelnemende organisaties voldoen aan goed werkgeverschap. Daarvoor wordt dus gekeken naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Dit wordt gemeten aan de hand van een vragenlijst met zestig stellingen die de medewerkers van een organisatie invullen.

In 2023-2024 hebben in totaal 407 organisaties de Trust Index uitgevoerd. Daarvan hebben 312 organisaties de titel Great Place To Work-Certified verdiend. Hiervan maakten 241 organisaties kans op een plek op titel Best Workplace 2024. De lijst van Best Workplaces 2024 bestaat uit 40 organisaties, verdeeld over 4 categorieën. Dat betekent dat slechts 17% van alle kanshebbers de lijst uiteindelijk heeft gehaald

Winnende organisatiecultuur

René Brouwers, directeur Great Place To Work Nederland:“Ook dit jaar zetten de 40 Best Workplaces de standaard voor een winnende organisatiecultuur. Omgevingen waarin iedereen zichzelf kan zijn. Waar leiders ervoor zorgen dat alle mensen zich gezien en gehoord voelen. En zich continu blijven ontwikkelen. In een tijd waarin angstculturen en burn-outs aan de orde van de dag zijn, mogen deze organisaties zich dus met recht frontrunners noemen op het gebied van goed werkgeverschap.”

Drie arbeidsbemiddelaars

Onder die 40 erkende organisaties zitten drie uitzend-, detacherings- en recruitmentbureaus. Vorig jaar stonden er overigens nog 6 arbeidsbemiddelaars in de top 40. De drie arbeidsbemiddelaars die dit jaar tot Best Workplaces zijn verkozen vallen in de categorie Mid Large (250-500 medewerkers):

Leiderschap

Hilton, AbbVie, Mobilee en AethiQs zijn de Best Workplaces™ 2024 in de verschillende categorieen.  Zij scoren vooral ook goed op leiderschap, zo meldt Grat Place to Work: Vergeleken met organisaties die de lijst niet hebben gehaald en gemiddeld Nederland valt op dat de Best Workplaces hoger scoren op stellingen die betrekking hebben op het management. Met de term ‘management’ wordt bedoeld: iedereen met een leidinggevende rol. Als leiders zich richten op het creëren van vertrouwen, trots en plezier voor iedereen, wordt de beleving van de medewerker een katalysator voor een bloeiende bedrijfscultuur en bedrijfsgroei. Bedrijven die geweldige culturen creëren, presteren beter dan de markt en de concurrentie op bijna elk vlak, ongeacht hun grootte, sector of locatie. Door de beleving van hun medewerkers continu te meten en te verbeteren, veranderen organisaties hun cultuur in een concurrentievoordeel, met meer samenwerking, innovatie, flexibiliteit, verbondenheid en medewerkerswelzijn.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer