6 arbeidsbemiddelaars in top 40 Best Workplaces

0

Recent maakte Great Place To Work Nederland bekend welke werkgevers tot de Best Workplaces van Nederland behoren. In de top 40 staan 6 organisaties die zich bezighouden met het matchen van talent en vacatures.

Goed werkgeverschap

Great Place To Work onderzoekt in hoeverre deelnemende organisaties voldoen aan goed werkgeverschap. Daarvoor wordt gekeken naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Dit wordt gemeten aan de hand van een vragenlijst met zestig stellingen die de medewerkers van een organisatie invullen. In totaal zijn er 187 organisaties gecertificeerd door Great Placet to Work. De veertig hoogst scorende organisaties zijn erkend met de titel Best Workplace.

Zes arbeidsbemiddelaars

Onder die 40 erkende organisaties zitten dus zes uitzend-, detacherings- en recruitmentbureaus. In alfabetische volgorde zijn dat:

Lees ook:

Actief Werkt! derde bij Best Workplaces

Werkis: ‘Persoonlijk contact en een goed ATS is onze gouden combinatie’

Uitblinken

De organisaties die bekroond zijn tot Best Workplaces blinken uit op de thema’s:

  • integriteit van het leiderschap,
  • communicatie vanuit het leiderschap en
  • het betrekken van medewerkers bij besluiten.

Als je de Best Workplaces vergelijkt met hoe gemiddeld Nederland scoort op deze thema’s, scoren de Best Workplaces respectievelijk maar liefst 44, 36 en 41 procent hoger.

Wanneer de Best Workplaces worden vergeleken met de gecertificeerde organisaties die geen award winnen, zit het grootste verschil in hoe trots men is op het team en de organisatie. De Best Workplaces behalen daar gemiddeld een score van 91 procent, de deelnemende organisaties die de top 40 niet hebben gehaald blijven steken op 81 procent.

Psychologische veiligheid op 1

René Brouwers, directeur Great Place To Work Nederland: “De veertig Best Workplaces van 2023 hebben een organisatiecultuur gecreëerd waarin psychologische veiligheid op één staat. Een belangrijk onderwerp gezien de actuele thema’s zoals angstculturen, grensoverschrijdend gedrag en burn-outs. Deze veertig organisaties mogen met recht trots zijn op deze award en het is een ontzettend mooi vertrekpunt voor nóg meer succes.”

Alle veertig organisaties die onderdeel zijn van de 21e editie van de Best Workplaces Awards zijn:

Top 40 Best Workplaces 2023

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer