Backoffice uitbesteden in de huidige flexmarkt?

0

De arbeidsmarkt is continu in ontwikkeling. Economisch gezien gaat het goed met Nederland, dit merkt ook de flexbranche. De toenemende concurrentie, krappe arbeidsmarkt en diverse technologische ontwikkelingen bepalen hoe uw rol als intermediair zich in de komende jaren zal vormgeven.

Een blog van PRO Backoffice Services.

Investeren in trends en ontwikkelingen is van belang om de concurrentie een stap voor te blijven. Welke trends spelen er momenteel?

Trend 1: Sterke groei van de flexbranche

De sterke groei in de flexbranche van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat wet- en regelgeving is aangepast en strenger is geworden. Denk hierbij aan de borging van kwaliteit van de dienstverlening en de bescherming van medewerkers. Complexe cao’s en verantwoording van diverse processen aan toezichthoudende instanties, zorgen ervoor dat intermediairs op de hoogte dienen te zijn van uiteenlopende kennis en deze correct kunnen toepassen.

Trend 2: Krappe arbeidsmarkt

Door de krappe arbeidsmarkt worden medewerkers steeds kritischer en kunnen zij hogere eisen stellen aan hun werkgevers. Mede hierdoor wordt focus op uw kernactiviteit nog belangrijker dan voorheen. Als werkgever is ‘goed werkgeverschap’ van belang om medewerkers weten te binden en boeien. Uiteraard wilt u daarom zoveel mogelijk tijd besteden aan uw kernactiviteit, om de concurrentie een stap voor te blijven. Bijkomstige administratieve handelingen en financiële en juridische zaken kosten daarbij veel tijd en extra hulpbronnen wat de winstgevendheid en uw kernactiviteit belast.

Trend 3: Digitalisering

Digitalisering kan veel nieuwe voordelen en mogelijkheden bieden. Het belangrijkste voordeel van digitalisering is waarschijnlijk dat veel werkzaamheden efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Denk bij ‘digitalisering in de flexbranche’ onder andere aan het digitaliseren van het wervingsproces, inschrijvingen, het inwerkproces (onboarding) en de urendeclaraties. Om deze onderdelen te digitaliseren is in ieder geval tijd, voldoende budget en kennis benodigd.

Backoffice uitbesteden of in eigen beheer

Investeren in trends en ontwikkelingen is van belang om de concurrentie een stap voor te blijven. Als intermediair wilt u zoveel mogelijk tijd besteden aan het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Toch is het ook belangrijk om rekening te houden met administratieve zaken, juridische verplichtingen en financiële risico’s. Het correct uitvoeren van deze aspecten, maar ook het up-to-date houden van kennis omtrent wet- en regelgeving kost veel tijd. Wat past het beste binnen uw organisatiestrategie: backoffice in eigen beheer of de keuze om het uit te besteden? Maak de vergelijking op met behulp van deze whitepaper ‘Backoffice uitbesteden in de huidige flexbranche’.

Dit artikel is gesponsord door PRO Backoffice Services.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer