CBS: Aantal uitzenduren daalt verder

0

Het totale aantal gewerkte uren door uitzendkrachten is in het vierde kwartaal met 0,3 procent gedaald ten opzichte van het derde kwartaal. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

De afname van het aantal gewerkte uren was met 1 procent het sterkst in fase A, waarin uitzendkrachten geen regulier dienstverband hebben. In de fases B (contract voor bepaalde tijd) en C (contract voor onbepaalde tijd) bleef het aantal uren min of meer gelijk.

 

‘Het gaat al een hele tijd slecht met de economie. Dat zie je in cijfers over de werkloosheid, het aantal vacatures en het aantal banen. De uitzenduren bevestigen het beeld nog een keer’, zegt een woordvoerder van het statistiekbureau.

Behalve de uitzenduren verslechterden ook de andere arbeidsmarktindicatoren. Het aantal banen daalde in het vierde kwartaal verder. Er waren ook minder vacatures dan in het derde kwartaal. De werkloosheid is in januari dit jaar opgelopen naar 592.000. In februari rekenden negen van de tien consumenten op een stijging van de werkloosheid in de komende 12 maanden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer