Dit zijn de regelingen van Doorzaam

0

Doorzaam, het opleidingsfonds voor de uitzendbranche, heeft verschillende instrumenten die uitzendbureaus – mits ze afdragen aan Stichting Fonds Uitzendbranche (SFU) – kunnen inzetten om hun uitzendkrachten op de rit te krijgen of te houden. Voor alle regelingen geldt: op=op.

Ontwikkelbudget

Het Ontwikkelbudget is er om uitzendkrachten duurzaam inzetbaar te houden – in de vorm van scholing, training of coaching. Met een coach onderzoekt de uitzendkracht waaraan gewerkt kan worden. Voor de interventie is een budget van maximaal € 2500 (excl. btw) beschikbaar.
Aanvragen: hele jaar

Scholingsvoucher

Met het Scholingsvoucher krijgen uitzendkrachten een vergoeding (tot een maximum van € 500 (excl. btw) om deel te nemen aan een arbeidsmarkt relevante training, cursus of opleiding naar eigen keuze.
Aanvragen: 3 juni en 23 september 2024

Nederlands Taalbudget

Het Nederlands Taalbudget is een financiële ondersteuning van maximaal € 1500 (excl. btw) voor de opleidingskosten die gemaakt worden om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Of het nu een één-op-één training is of een groepstraject, het doel van de opleiding is het vergroten van de taalkennis op de werkvloer. Het is mogelijk om meerdere trainingen per budget in te zetten, zoals een beginnerscursus gevolgd door een cursus voor gevorderden of een verdiepingscursus.
Aanvragen: 1 t/m 31 juli 2024

Kansberoepbudget

Het Kansberoepbudget is een tegemoetkoming van maximaal € 1500 (excl. btw) in de opleidingskosten die gemaakt worden om de uitzendkracht om- of bij te scholen voor een kansrijk beroep.
Aanvragen: hele jaar

Praktijkverklaring

Voor uitzendkrachten voor wie het behalen van een diploma of certificaat net een brug te ver is, is de Praktijkverklaring een optie. Een kortdurende scholing voor eenvoudige taken/ werkzaamheden die de uitzendkracht volledig op de werkvloer kan aanleren. Uitzenders kunnen € 300 interne begeleidingskosten vergoed krijgen.
Aanvragen: hele jaar

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer