Eerste kwartaalstijging vacatureaanbod sinds begin 2008

0

In december is het online vacatureaanbod licht gestegen. Het online vacatureaanbod steeg met 2 punten ten opzichte van november, naar een niveau van 89 punten.

Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt.

In oktober liet het vacatureaanbod ook een lichte stijging zien.Het afgelopen kwartaal nam de Index met 3 procent toe, dit was de eerste kwartaalstijging sinds begin 2008.

In meeste sectoren groei

In december liet een meerderheid van de sectoren een groei zien, de sector research & development liet de grootste stijging zien.

De grootste daler in december was de sector horeca & toerisme. Ook in de publieke sector, de landbouw & visserij en de bouwsector daalde het vacatureaanbod.

Europees vacatureaanbod onveranderd

De Europese Employment Index steeg in december niet en bleef staan op 100 punten. Het online vacatureaanbod nam het sterkst toe in Groot-Brittannië, Zweden vertoonde dezelfde stijging als Nederland, het vacatureaanbod in Duitsland bleef onveranderd. In de andere landen nam de Index af. De grootste daling van het vacatureaanbod was wederom zichtbaar in Italië.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer