Kraamverlof vaders verlengd

0

Vanaf 2017 kunnen vaders een paar dagen langer betaald vrij nemen na de geboorte van hun kind. Het kraamverlof wordt uitgebreid van twee dagen naar vijf. Minister Asscher vindt dat een verlenging van het kraamverlof voor vaders ‘heel goed’ zou zijn.

De minister bevestigt nog niet dat de plannen ook in de begrotingsplannen voor Prinsjesdag staan, maar als ze erin zouden komen, zou hij dat heel goed vinden. ‘Omdat we weten dat het goed is voor het kind en voor beide ouders als de vader betrokken is bij de eerste dagen van het kind, als dat nog frêle en teer is. Dan zijn de afspraken over zorg in de jaren erna ook beter.’

Het ruimere verlof voor de partner van de moeder kost 75 miljoen euro per jaar en wordt bekostigd uit extra miljoenen die de regeringspartijen VVD en PvdA in 2016 kunnen besteden.

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer