Meer loon voor medewerkers Gehandicaptenzorg

0

Medewerkers in de gehandicaptenzorg krijgen er de komende drie jaar 5,75 procent salaris bij.

Dat staat in het principeakkoord voor een nieuwe cao voor de Gehandicaptenzorg waarover cao-partijen vrijdagmiddag tot overeenstemming zijn gekomen.

De structurele loonsverhoging is opgedeeld in drie stappen. Per 1 oktober 2011 stijgen de lonen met 1,25 procent, op 1 juli 2012 met 1,5 procent en op 1 juli 2013 met 2 procent. Daarnaast krijgen de medewerkers eenmalig een uitkering van 0,5 procent en wordt de eindejaarsuitkering met 1 procent verhoogd naar 6,75 procent.

Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verhoging van de stagevergoeding en het verdwijnen van de aanloopschalen in het loongebouw. Ook gaat het scholingsbudget naar minstens 2 procent van de loonsom.

Wim van der Hoorn van Abvakabo FNV is tevreden over het resultaat: ‘Goede afspraken voor een nieuwe cao scheppen duidelijkheid voor de medewerkers. Dat is welkom is deze moeilijke periode van bezuinigingen en onduidelijkheid als gevolg van het kabinetsbeleid.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer