Uitzendkracht krijgt 7% meer ziektewetuitkering

0

Onderzoek van Acture laat zien dat in een vergelijking tussen mei 2013 en mei 2014 een zieke uitzendkracht gemiddeld een 7% hogere uitkering krijgt.

Dit komt omdat de berekening van de uitkering is gewijzigd van de verdiensten over een heel jaar naar alleen de verdiensten bij het laatste uitzendbureau. Deze wijziging blijkt dus een forse kostenpost voor de BV Nederland en de werkgever die wordt geconfronteerd met hogere premies.

Dagloonbesluit
Per 1 juni 2013 wijzigde de berekening van de uitkering vanwege een nieuwe wet, het dagloonbesluit, in het kader van het terugdringen van de administratieve lastendruk bij UWV. Acture heeft een vergelijk gemaakt tussen de gemiddelde daglonen in mei 2013 en in mei 2014 om te zien wat het effect van dit besluit is. Het resultaat: de uitkering per dag stijgt van 67,53 euro naar 73,02 euro. Na aftrek van de verplichte indexaties per 1 juli en 1 januari van ieder jaar betekent dit dat iedere zieke uitzendkracht 7% meer uitkering ontvangt.

Bron: Acture

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer