Uniformering loonaangiftes uitgesteld

0

De uniformering van de loonaangiftes door werkgevers zal niet per 1 januari 2011 ingaan. Daardoor veranderen de eisen aan werkgevers over de manier waarop zij loonaangifte doen voorlopig niet.

Dit schrijft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mede namens staatssecretaris De Jager van Financiën vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De bewindslieden willen tegemoetkomen aan de bezwaren die de afgelopen tijd zijn geuit door softwareleveranciers, werkgeversorganisaties en Actal, Advies college toetsing administratieve lasten.

Er zijn sinds 2007 aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd in het systeem van loonaangifte. Het kabinet legt de prioriteit nu eerst bij het terugdringen van het aantal benodigde correcties en bestaande fouten in de loonaangifte.

Inzet is om de polsadministratie tot een basisregistratie te maken van arbeids- en uitkeringsgegevens. Hiervoor is de eenduidige loonaangifte een noodzakelijke voorwaarde.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer