VvDN roept op tot erkenning detacheerder

0

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) roept op tot de wettelijke en breed gedragen erkenning van de detacheerder als dienstverlener en als werkgever.

Om gezamenlijk de belangen van de detacheringsbranche zo goed mogelijk te behartigen, is begin 2019 de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) opgericht. Vandaag (3 april 2019) vindt de oprichtingsbijeenkomst van de VvDN plaats in Amsterdam.

De VvDN vindt dat het hoog tijd wordt dat detachering de erkenning krijgt die het verdient. De detacheringsbranche speelt een belangrijke rol op de Nederlandse arbeidsmarkt. Maar liefst 1,6% van de werkzame Nederlandse beroepsbevolking is werkzaam als gedetacheerde en hiervoor zijn zo’n 650 detacheringsbureaus actief. Volgens de VvDN biedt detachering zekerheid voor gedetacheerden en flexibiliteit voor opdrachtgevers. De VvDN noemt het ‘een prachtige oplossing van de ingewikkelde zoektocht naar de balans tussen flexibiliteit en zekerheid en tevens een belangrijk instrument voor de toekomst’.

Werkgeverschap en dienstverlening

Voorzitter Maikel Pals: “In de discussies over de arbeidsmarkt moeten we het dienstverleningsmodel van bedrijven loskoppelen van het werkgeverschap. De discussie zou moeten gaan over welke kwaliteit en zekerheid je binnen de diverse vormen van werkgeverschap kunt en moet bieden, ongeacht het bedrijfsmodel.”
De Vereniging van Detacheerders Nederland maakt zich dan ook hard voor een duidelijk profiel van detacheerders, een stevige (wettelijke) basis voor detachering als werkgevers- en dienstverleningsvorm en een gezamenlijke verankering van de rol van detacheerders als excellente werkgever voor professionals. Pals: “Samen staan we sterk voor deze groep werkgevers die de steeds schaarser wordende specialisten helpt in hun ontwikkeling én ze op een efficiënte manier inzet in het Nederlandse bedrijfsleven.”

Met de oprichting van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) streven de aangesloten detacheringsorganisaties – inmiddels als dertig – er naar detachering goed op de kaart te zetten.

Bron: VvDN

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer