Opdrachtgevers voorzien problemen met inhuur zzp’ers

0

Driekwart (72%) van de organisaties denkt dat met de invoering van de wet DBA het moeilijker wordt zzp’ers in te huren. Een kwart verwacht ook minder van zzp’ers gebruik te zullen maken.

Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder 593 ZZP’ers en 413 organisaties, uitgevoerd in opdracht van Randstad, Tempo-Team en Yacht.

Onrust

Het blijkt wederom dat de komst van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) per 1 mei voor veel onrust op de markt zorgt. Ook zijn opdrachtgevers en zpp’ers onvoldoende op de hoogte van wat het werken met modelovereenkomsten inhoudt.
Slechts 28% van de ondervraagde opdrachtgevers weet dat straks met modelovereenkomsten gewerkt moet worden. Rond 85% denkt dat de wet vooral voor meer administratief werk zal zorgen.
Bijna een kwart (23%) verwacht zelfs door de wet minder vaak zzp’ers in te zullen huren. Ook zzp’ers zelf zijn zeer sceptisch: 88% denkt dat de nieuwe wet voor minder werk zal zorgen.

Nieuwe dienst

Randstad, Tempo-Team en Yacht introduceren per 28 april een nieuwe dienst die het administratieve en contractuele proces faciliteert en daarmee de risico’s voor opdrachtgever en ZZP’er beperkt.

Bron: Randstad Nederland

Lees ook over de Wet DBA:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer