Van der Gaag vertrekt als ABU-voorzitter

0

Aart van der Gaag (67) vertrekt per 1 juli als voorzitter van de ABU. Van der Gaag is twintig jaar verbonden geweest aan de ABU.

Dit maakte hij gisteren bekend tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Na twintig jaar betrokken te zijn geweest bij de ABU wordt het, aldus Van der Gaag, ’tijd voor een nieuwe voorzitter die ervoor gaat zorgen dat de ABU verder kan groeien tot het brede huis van werk, waarin naast uitzenden ook andere vormen van flexwerk zijn vertegenwoordigd’. Sieto de Leeuw, huidig vicevoorzitter, neemt de taken van Van der Gaag waar tot het moment dat er een nieuwe voorzitter aantreedt.

Bredere belangenbehartiging
Van der Gaag werkte de afgelopen twee jaren aan een breder fundament onder de ABU. Onder zijn leiding ging de VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen) op in de ABU. Ook zette de ABU succesvol stappen op het pad van belangenbehartiging voor zzp-intermediairs.
Van der Gaag kwam na zijn periode als directeur bij Start in 1996 in het bestuur van de ABU als vertegenwoordiger van het toenmalige Vedior Nederland. Vanaf 2000 leidde hij de koepel als directeur en was hij het gezicht van de ABU. In 2014, na zijn pensionering, trad hij aan als voorzitter. Onder zijn leiding groeide de ABU uit tot dé belangenbehartiger voor de flexbranche.

100.000-banenplan
De scheidend voorzitter blijft actief binnen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland als commissaris van het 100.000-banenplan. Dit plan moet extra banen scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Bron: ABU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer