Tweede Kamer akkoord met alternatief VAR

0

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het wetsvoorstel voor een alternatief voor de VAR. Als de Eerste Kamer ook akkoord gaat, verdwijnt de VAR definitief in 2016.

Onlangs heeft staatssecretaris Wiebes (Financiën) in een nota van wijziging bij het wetsvoorstel Wet invoering Beschikking geen loonheffingen (BGL) aan de Tweede Kamer zijn alternatief toegelicht.

Voorbeeldovereenkomsten
Kern van de nieuwe regeling is dat opdrachtgevers (werkgevers) en opdrachtnemers (zzp’ers) ervoor kunnen kiezen een eigen (bestaande) overeenkomst voor te leggen aan de Belastingdienst of gebruik te maken van (sectorale) voorbeeldovereenkomsten die door de Belastingdienst vooraf zijn beoordeeld en via de site van de Belastingdienst beschikbaar worden gesteld.

Overeenkomsten voorleggen
Overeenkomsten op grond waarvan een opdrachtgever geen loonheffingen hoeft in te houden, wil de Belastingdienst dit najaar al als voorbeeldovereenkomst op hun site publiceren. De Belastingdienst roept opdrachtgevers en –nemers op overeenkomsten nu al voor te leggen.

Bron: Belastingdienst


Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer