ABU MarktMonitor: omzet uitzendbranche groeit 13%

0

Opnieuw een forse groei van de uitzendbranche, maar ook opnieuw minder dan in de maanden hiervoor. In de afgelopen periode steeg het aantal uitzenduren met 10% en steeg de omzet van de uitzendsector met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU MarktMonitor over periode 10 (13 september tot en met 10 oktober).

De ontwikkelingen in de drie grootste sectoren zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uren steeg met 11% en de omzet is gestegen met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uren steeg met 8% en de omzet steeg met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren steeg met 15% en de omzet steeg met 14% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
abu
(Bron: ABU)

Dit voorjaar bereikte de groei in uitzenduren en omzet van de uitzendbranche een piek (omzetgroei +40% in periode 5). Die enorme groeicijfers laten zich grotendeels verklaren doordat deze zijn vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. En dat was de periode waarin de coronacrisis volop gaande was en Nederland in een lockdown zat.

De cijfers over de afgelopen maand passen in het beeld dat de ontwikkeling in uitzenduren en -omzet in het derde en vierde kwartaal van dit jaar enigszins ‘normalere’ vormen aanneemt. De groei in de afgelopen periode was al iets minder dan in de periode ervoor (periode 9), die al weer minder groei liet zien dan de maand daarvoor.

 

Lees ook: Records, krapte en corona – wat betekent dat voor flexbedrijven?

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer