ABU MarktMonitor: omzetgroei uitzendsector +40%

0

Dat de uitzendbranche hersteld is van de coronacrisis blijkt heel duidelijk uit de nieuwste ABU-cijfers. In de afgelopen periode steeg het aantal uitzenduren met 39% en de omzet van de uitzendsector steeg met 40% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU MarktMonitor over periode 5 (van 26 april t/m 23 mei).

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uren steeg met 61% en de omzet is gestegen met 52% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uren steeg met 24% en de omzet steeg met 26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren steeg met 31% en de omzet steeg met 35% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Groei in 2021

In de afgelopen periode was de groei in de uitzendbranche nog groter dan in de voorgaande periode (periode 4), toen zich ook al een ongekende groei voordeed (omzetstijging +33%).
Die stijging is overigens goed verklaarbaar. Deze cijfers over periode 4 worden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. En dat was de periode waarin de coronacrisis uitbrak en Nederland in een lockdown zat.
Maar ook vergeleken met de eerste maanden van vorig jaar – toen er nog geen coronacrisis bestond – was er in de eerste maanden van 2021 al sprake van groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendsector. De uitzendbranche heeft het krimpjaar 2020 zelfs afgesloten met klein omzetplusje. Daarmee kan gesteld worden dat de uitzendsector over het algemeen de coronacrisis achter zich heeft gelaten. Dat geldt natuurlijk niet per se voor uitzendbedrijven in de door de coronacrisis zwaar getroffen sectoren.


Lees ook
Omzetranglijst 2021: de winnaars en verliezers in de uitzendbranche

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer