Omzet uitzendsector stijgt explosief

0

Een ongekende groei van de uitzendbranche, een jaar na het uitbreken van de coronacrisis. In de afgelopen periode steeg het aantal uitzenduren met 34% en steeg de omzet van de uitzendsector met 33% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 4 (van 29 maart tot en met 25 april)

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uren steeg met 43% en de omzet is gestegen met 36% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uren steeg met 28% en de omzet steeg met 29% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uren steeg met 19% en de omzet steeg met 21% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Die extreme stijging is overigens goed verklaarbaar. Deze cijfers over periode 4 worden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. En dat was de periode waarin de coronacrisis uitbrak en Nederland in een lockdown zat.

Desondanks kan geconcludeerd worden dat de uitzendsector weer een flinke groei doormaakt, ondanks dat de coronacrisis nog niet voorbij is. Want ook in de eerste maanden van 2021 was er al sprake van groei van het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendsector.
Over het eerste kwartaal van 2021 is het aantal uitzenduren gemiddeld met bijna 11% gegroeid en de omzet van de uitzendbranche met 12%.

Lees ook: Flinke stijging uitzenduren en omzet uitzendsector

 

Vooruitzichten flexondernemers in coronatijd

Flexmarkt sprak met vier flexondernemers over het turbulente jaar 2020 en hun verwachtingen voor dit jaar. Dit is een bundeling van interviews met Johan Bogaard (Vibe Group), Marjolein van de Veerdonk (WerkTalent), René Louwers (Orion Engineering) en Wies van ’t Slot (365Werk). Ontvang deze GRATIS download.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer