Ook Adecco ziet omzet in derde kwartaal groeien (+9%)

0

Het Zwitserse uitzendconcern Adecco Group heeft in het derde kwartaal een omzetgroei geboekt van +9%. De omzetgroei in de Benelux bleef bescheiden (+5%).

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Adecco vandaag heeft bekendgemaakt.

Adecco zag de wereldwijde omzet in het derde kwartaal uitkomen op € 5,2 miljard, een (organische) groei van +9% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook de onderliggende resultaten zijn verbeterd. Zo is de brutomarge naar 20,8% gestegen en de EBITA-marge naar 4,8%.

De omzet van Adecco in de Benelux kende in het derde kwartaal een bescheiden groei van +5% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Specifieke omzetcijfers voor het derde kwartaal van Adecco Nederland zijn niet bekendgemaakt.

Adecco Group verwacht een bescheiden groei in het vierde kwartaal. De mondiale logistieke knelpunten en krappe arbeidsmarkten spelen het uitzendconcern parten. Adecco Group zegt ondertussen te blijven werken aan het verbeteren van de winstgevendheid.

Vergelijking concurrentie

Om de omzetcijfers uit het derde kwartaal in perspectief te plaatsen kun je deze vergelijken met die van de grote andere uitzenders. De omzetgroei van 9% van Adecco in het derde kwartaal is iets kleiner dan die van concurrent Manpower Group (+11%) een aanzienlijk geringer dan die van Randstad (+21%)

Omzetontwikkeling verstoord door corona

Dat de uitzendconcerns in het derde kwartaal een flinke omzetgroei hebben geboekt is niet zo verassend omdat dit immers is vergeleken met dezelfde periode in 2020 waarin de coronacrisis heerste. In het tweede kwartaal van dit jaar boekte Adecco wereldwijd daardoor zelfs een groei van +26% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (uitbraak coronacrisis). Maar dat was wel -5% minder dan in 2019.
Adecco Group heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst weer een lichte omzetgroei geboekt (+2%).

In 2020 boekte Adecco wereldwijd een omzetdaling van -14%. En ook vóór de coronacrisis, in 2019, daalde de jaaromzet van Adecco al (-2%).

Adecco Nederland

Adecco Nederland doet het qua omzetontwikkeling al lange tijd veel minder goed binnen het internationale uitzendconcern. Volgens de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 behaalde Adecco Nederland vorig jaar een omzet van € 389 miljoen, een omzetdaling van -26%.

 

 

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro (nu eerste maand 1 euro)

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer