Bescheiden omzetgroei ManpowerGroup Nederland

0

ManpowerGroup heeft in het derde kwartaal wereldwijd een omzet geboekt van $ 5,1 miljard. Dat komt neer op een omzetgroei van +11% (constant currency). In Nederland is de groei bescheiden (+5%), zowel vergeleken met andere landen als de concurrentie.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de Amerikaanse uitzender heeft bekendgemaakt.

De omzetgroei is een flinke opsteker voor Manpower. De omzetgroei is weliswaar minder dan in het tweede kwartaal (+31%), maar daar moet de kanttekening bij worden geplaatst dat die cijfers worden vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar waarin de coronacrisis uitbrak en de omzetcijfers van vrijwel alle flexbedrijven zijn gekelderd. Een flinke omzetverbetering ten opzichte van dat kwartaal is dan ook logisch.

ManpowerGroup Nederland

Ook in Europa boekte Manpower groei. ManpowerGroup Zuid-Europa, goed voor de helft van de wereldwijd omzet met onder meer de belangrijke Franse markt, boekte in het derde kwartaal een omzetgroei van +12% (CC). In Noord-Europa was de omzetgroei +19%.
ManpowerGroup Nederland presteerde met een omzetgroei van +5% (CC) het minst goed in Noord-Europa.
ManpowerGroup Nederland doet het minder goed dan de markt. Concurrent Randstad boekte bijvoorbeeld in Nederland in het derde kwartaal een omzetgroei van +24%. En de ABU MarktMonitor laat vooralsnog in het derde kwartaal (tot en met periode 9) een gemiddelde omzetgroei van +21% zien.

Toch is er dus eindelijk wel weer een omzetgroei te zien bij Manpower. En dat is op zich goed nieuws, want volgens de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021 boekte de uitzender in 2020 een omzetdaling van -19%. Maar ook vóór de coronacrisis kampte ManpowerGroup Nederland al met een forse omzetkrimp. In 2019 boekte ManpowerGroup Nederland een omzetdaling van -21% ten opzichte van het jaar daarvoor.

 

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro (nu eerste maand 1 euro)

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer