Resultaten Adecco duiden op herstel, maar nauwelijks in Nederland

0

Adecco Group zag – net als de concurrenten Randstad en Manpower – de omzet in het laatste kwartaal van 2020 veel minder fors dalen dan in de kwartalen daarvoor. Maar Adecco Nederland blijft achter met een omzetdaling van -22% in het vierde kwartaal.

Dat blijkt uit de resultaten die de Adecco Group vandaag heeft bekendgemaakt.

Adecco wereldwijd

De Adecco Group heeft in het vierde kwartaal van 2020 wereldwijd een omzet behaald van € 5,4 miljard. Dat is een (organische) omzetdaling van -5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De brutomarge steeg in het vierde kwartaal licht (met 0,3 procentpunt) naar 19,6%.
Met name in het ‘tweede coronakwartaal  kende Adecco een dramatische omzetdaling (-29%). In de tweede helft van 2020 was geleidelijk herstel te zien. In het derde kwartaal was de omzetdaling -18% en in het vierde kwartaal dus ‘slechts’ -5%. Over heel 2020 kwam de omzet uit op € 19,6 miljard. Dat is een omzetdaling van -14%.

De eerste resultaten aan het begin van dit jaar zijn redelijk positief. Op concern-niveau gaan de volumes gaan richting -2% in januari en februari vergeleken met dezelfde periodes vorig jaar.

Adecco Nederland

Adecco Group Nederland heeft het jaar niet goed afgesloten. De omzet daalde in het vierde kwartaal van 2020 met -22%. Dat is weliswaar minder slecht dan in het derde kwartaal (-28%) en het tweede ‘corona’kwartaal (-34%), maar van een echt herstel aan het eind van het jaar zoals bij Adecco wereldwijd was in Nederland dus geen sprake.

Vergelijking concurrenten

Daarmee doet Adecco het in Nederland minder goed dan de grote concurrenten. Randstad Nederland zag de omzet in het vierde kwartaal met -6% dalen (heel 2020: -16%), Manpower Nederland zag de omzet in het vierde kwartaal met -11% dalen.

ABU MarktMonitor

De uitzendbranche in Nederland is in 2020 gekrompen ten opzichte van 2019. De totale omzet van de uitzendbranche is in 2020 gedaald met -9%. Aan het eind van 2020 was echter een klein omzetplusje te zien (+2%).
Afgelopen januari was opeens een flinke groei te zien in de uitzendbranche.

 

Over Auteur

Reageer