Omzetdaling Manpower minder fors dan voorgaande kwartalen

0

De omzet van ManpowerGroup is in het vierde kwartaal weliswaar gedaald, maar de Amerikaanse uitzender deed het aanzienlijk beter dan in de kwartalen daarvoor. Dat geldt zeker ook voor Manpower Nederland. Toch daalt de omzet in Nederland in 2020 opnieuw fors, net als in 2019.

Dat blijkt uit de cijfers die de ManpowerGroup gisteren heeft bekendgemaakt.

ManpowerGroup

ManpowerGroup heeft in het vierde kwartaal van 2020 wereldwijd een omzet behaald van $ 5,1 miljard. Dat is een daling van -6% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor (constant currency -cc).

Daarmee heeft Manpower Group het in het laatste kwartaal een stuk beter gedaan dan in de voorgaande kwartalen; in het derde kwartaal bedroeg de omzetdaling -14% en in het tweede ‘coronakwartaal’ zelfs -28%.

Jonas Prising, CEO van ManpowerGroup laat in een toelichting op de cijfers dan ook weten dat de resultaten in het vierde kwartaal aangeven dat het herstel, dat in mei 2020 is ingezet, wordt doorgezet. Ondanks de lockdowns wereldwijd, is er volgens hem sprake van betere marktomstandigheden. Prising zegt 2021 met vertrouwen tegemoet te zien.

Over het gehele jaar 2020 boekte ManpowerGroup wereldwijd een omzet van $ 18 miljard. Dat komt neer op een omzetdaling van -14% ten opzichte van 2019. De brutomarge daalde vorig jaar een half procentpunt naar 15,7%.

ManpowerGroup Nederland

In Nederland boekte ManpowerGroup in het vierde kwartaal een omzet van ongeveer $ 132 miljoen, een omzetverlies van -11%. Daarmee presteerde Manpower ook in Nederland beter in het laatste kwartaal dan in de kwartalen ervoor; In ons land kende Manpower in het derde kwartaal een omzetdaling van -23% en in het tweede kwartaal een omzetdaling van -26%.

De totale omzet van ManpowerGroup Nederland over heel 2020 is niet bekendgemaakt. Die zal worden gepubliceerd in de Flexmarkt Omzetranglijst die later zal worden gepubliceerd.
Maar duidelijk is dat ManpowerGroup Nederland (opnieuw) een forse omzetverlies heeft geleden afgelopen jaar.

Omzetdaling al voor coronacrisis

ManpowerGroup Nederland had voor het uitbreken van de coronacrisis overigens ook al te kampen met een flinke omzetdaling. In 2019 behaalde ManpowerGroup Nederland een omzet van € 558,5 miljoen, een omzetdaling van -21% ten opzichte van het jaar daarvoor (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100).

 

Reorganiseren, hoe doe je dat?

Wanneer een reorganisatie de enige juiste uitweg is, komt er veel op een bedrijf af. Een goede voorbereiding en het houden van overzicht zijn bij een reorganisatie van groot belang. In deze download geeft Jaleesa van den Hof (arbeidsrechtadvocaat bij Bierman Advocaten) helderheid door inzicht te geven in de te nemen stappen tijdens een reorganisatie. Ontvang deze GRATIS download over reorganiseren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer