Fusie Opus People en Direct People

0

Uitzendbureaus Opus People en Direct People zijn gefuseerd tot één van de grootste uitzendorganisaties in Zuid-Nederland op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling.

Door de fusie ontstaat een uitzendgroep met een jaaromzet van 65 tot 70 miljoen euro.

Direct People in de regio Eindhoven, in 2005 mede-opgericht door ondernemer Gregor Popanda, richt zich op internationale uitzendkrachten die zich voor langere tijd in Nederland hebben gevestigd of willen vestigen.
Tot Opus People, sinds 1997 actief als aanbieder van internationale uitzendkrachten,  behoren onder meer de labels SEP Peeters en Techwork.
Door de fusie van de twee utizendorganisaties wordt het aanbod en geografische werkveld vergroot en ontstaat een meer gediversifieerde uitzendgroep. Opus People is met name actief in de food- en logistieke sector, terwijl Direct People veel opdrachtgevers ontzorgt in de hightech- en productiesector in de Brainport Regio.

Opus People en Direct People blijven onder dezelfde naam en met hun eigen uitzendlabels opereren. Popanda blijft leiding geven aan Direct People en geeft daarnaast samen met FIELDS Group en Theo Peeters (voormalig eigenaar van SEP Peeters) vorm aan de groeiambities van de nieuwe organisatie. Naast autonome groei worden overnames niet uitgesloten. Het doel is een structurele omzet van minimaal 100 miljoen euro vanaf 2023.

Consolidatieslag flexmarkt zet door

Jan Dijkmans van Marktlink Fusies & Overnames, die het fusietraject heeft begeleid, voorziet dat de ingezette consolidatieslag binnen de flexmarkt ook in 2021 doorzet: “Ondanks de in 2020 ingevoerde WAB en natuurlijk de impact van de coronacrisis op de flexmarkt zien wij nog steeds een groeiende interesse in de gefragmenteerde flexsector. Er blijven veel goede kopers uit binnen- en buitenland in de markt actief, die allemaal op zoek zijn naar schaalgrootte. De coronacrisis heeft ons geleerd hoe belangrijk schaalgrootte en flexibiliteit zijn, zowel voor uitzendbureaus zelf als voor hun klanten.”

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer