Grote uitzendconcerns verliezen kwart van hun omzet

0

Grote uitzendconcerns presenteerden hun kwartaalcijfers. Randstad en ManpowerGroup verloren een kwart van hun omzet. Talent Solution deed het beter. AdeccoGroup, de mondiale nummer 2, rapporteert zijn kwartaalcijfers op donderdag 6 augustus.

Randstad

De mondiale nummer 1 van de flexwereld rapporteerde dinsdag 22 juli een omzet van € 4,4 miljard in het 2e kwartaal, een omzetkrimp van 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. Randstad zag de totale bruto marge dalen van 20 procent naar 18 procent . Het operationeel resultaat sloeg om van 4,0 procent een jaar geleden naar -1,6% van de omzet in het 2e kwartaal van dit jaar. In Nederland daalde de omzet met 24 procent.

Lees ook: Randstad: kwart minder vacatures, omscholing cruciaal

Randstad werd in het 2e kwartaal het hardst door de corona lockdowns getroffen in Frankrijk (-41 procent ), Spanje/Portugal (-34 procent ) en Duitsland (-31 procent ).

Voor het 3e kwartaal verwacht Randstad een langzame verbetering van de situatie ten opzichte van het 2e kwartaal, met wat minder krimp ten opzichte van vorige jaar.

ManpowerGroup

ManpowerGroup, het monidale nummer 3 staffing concern, rapporteerde op maandag 21 juli mondiaal een omzet van US $ 3,7 miljard in het door het coronavirus hard geraakte 2e kwartaal. De omzetkrimp bedroeg daarmee in het tweede kwartaal -28 procent ten opzichte van een jaar eerder. De impact van de coronacrisis was ook merkbaar in de verdere daling van de brutomarge naar 15,4 procent en een negatief operationeel resultaat van -1,3 procent van de omzet.

In Nederland bedroeg de omzetkrimp 26 procent t.o.v. hetzelfde kwartaal een jaar eerder (constant currency, dus gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen euro-dolla, zie voor uitleg het kwartaalverslag).

In het 1e kwartaal van 2020 was de omzet van ManpowerGroup in Nederland al met 17 procent gekrompen t.o.v. 2019. In 2019 viel de omzet in Nederland 21 lager uit.

ManpowerGroup werd in het 2e kwartaal het hardst door de corona lockdowns getroffen in Frankrijk (-47 procent), België (-38 procent ), Duitsland (-32 procent ) en Italië (-31 procent ).

Talent Solution

De mondiale omzet van Talent Solution, bestaande uit RPO’s, MSP’s en Right Management, zag met -12 procent de minste krimp.

Voor het derde kwartaal verwacht ManpowerGroup een verbetering van de situatie ten opzichte van het 2e kwartaal, naar een omzetkrimp van -17 tot -19 procent t.o.v. vorig jaar en weer een positief operationeel resultaat van 1,8 procent van de omzet.

ABU MarktMonitor

De Nederlandse omzetontwikkeling in de ABU MarktMonitor bedroeg -18 procent in het tweede kwartaal en -8 procent in het eerste. Voor het hele jaar 2019 was dat een omzetkrimp van 4 procent.

22 september 2020 – FleXevent
Zet uitdagingen uit de flexbranche om in kansen

Het jaar 2020 is een uitermate bijzonder, zelfs uniek jaar. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de Flexmarkt. Hoe zet je alle ontwikkelingen om in kansen? Laat je op 22 september inspireren door topsprekers tijdens deze aangepaste 1,5 meter editie van het FleXevent. Met als thema: Flexbureau 4.0.

Deborah Nas, Maurice van Rooijen, Ralf Knegtmans, Han Mesters en meer praten je binnen een paar uur op hoog niveau bij over de kansen en uitdagingen waar de flexbranche nu en in de toekomst mee te maken krijgt.

Bekijk het programma

 

 

 

Over Auteur

Reageer