Omzetdaling Adecco, in Nederland meer dan -10%

0

Adecco heeft een mager jaar achter de rug, met een wereldwijde omzetdaling van -2%. De oorzaak is de lagere economische groei en de minder goed presterende arbeidsmarkten in Europa en Noord-Amerika. De omzetdaling van Adecco Nederland komt opnieuw procentueel gezien in de dubbele cijfers uit.

Dat blijkt uit de cijfers die Adecco net heeft bekendgemaakt.

Adecco wereldwijd

Het Zwitserse uitzendbureau boekte in het vierde kwartaal van 2019 wereldwijd een omzet van € 5,96 miljard. Dat is een omzetdaling van -3% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor (organisch: -4%). De omzetdaling in januari en februari 2020 zal overigens rond de -5% zijn.

De wereldwijde omzet over het hele jaar 2019 is uitgekomen op € 23,427 miljard. Dat betekent een omzetdaling van -2% gedaald (-3% organisch) ten opzichte van het jaar daarvoor. De omzetdaling is volgens het uitzendconcern toe te schrijven aan de lagere economische groei en minder goed presterende arbeidsmarkten in Europa en Noord-Amerika.

De winstgevendheid (EBITA-marge) komt in 2019 uit op 4,6%. Dit duidt volgens Adecco op structurele margeverbetering door productiviteitsverbetering. Ook geeft Adecco te zijn blijven investeren in nieuwe technologieën (digital product portfolio).

Lees ook: Danielle Lambo nieuwe Directeur Transformatie en IT bij Adecco

Adecco Nederland

In het vierde kwartaal van 2019 is de omzet in de Benelux met -8% gekrompen. België kende een ‘low single digit’ omzetdaling, de omzet in Nederland is opnieuw met dubbele cijfers gedaald, dus met meer dan -10%. Volgens Adecco komt dit onder meer door een dalende vraag bij enkele grote klanten in de automotive en logistieke sector.

Ook in de voorgaande kwartalen in 2019 had Adecco Nederland al te maken met een omzetkrimp van meer dan -10%.

Exacte cijfers over Adecco Nederland zijn nog niet bekend. Die zullen worden gepubliceerd in de Flexmarkt Omzetranglijst 2020.

Vooruitzichten

Adecco is 2020 niet goed gestart met een omzetdaling wereldwijd van -5% in januari.Adecco voorziet in 2020 een blijvende economische onzekerheid wereldwijd en houdt rekening met productieproblemen door de uitbraak van het coronavirus.

Over Auteur

Reageer