Goede cijfers HeadFirst Source Group

0

HeadFirst Source Group heeft operationeel en financieel goed gepresteerd in de eerste drie maanden van 2017. Eind december 2016 werd de fusie tussen Source en HeadFirst gerealiseerd, waarmee de combinatie een grote speler is geworden op het gebied van inhuur van externe professionals, matchmaking, contracting en payrolling.

De omzet steeg van 48 miljoen euro naar 123 miljoen euro, een stijging van 156%. Deze stijging is in belangrijke mate te danken aan de omstandigheid dat de cijfers van HeadFirst in het eerste kwartaal 2017 zijn meegeconsolideerd en een jaar eerder niet. Op autonome basis was sprake van een groei van 8%.

De goede ontwikkeling werd naar eigen zeggen ondersteund door het commerciële succes bij de gunning van aanbestedingen bij onder andere het Ministerie van Economische Zaken, de Koninklijke Bibliotheek, Raad voor de Rechtspraak en het UWV.

HeadFirst Source Group wil zich in 2017 blijven focussen op het behalen van de synergievoordelen: schaalvoordelen door de toegenomen omzet, kostenbesparingen en het aanbieden van aanvullende dienstverlening aan de zelfstandig professionals (ZP-ers).
HeadFirst Source Group heeft in het kader van de fusie aangegeven voor 2017 te streven naar een omzetniveau van meer dan 460 miljoen euro.

Bron: HeadFirst Source Group

Lees ook: Fusie Source Group en HeadFirst eindelijk rond

Noot van de redactie: Source en HeadFirst staan in de in de Flexmarkt Omzetranglijst 2016 resp. op een 18e en 10e plaats. Uit deze omzetranglijst blijkt dat de Source Group de omzet in 2016 licht zag dalen naar 192 miljoen euro. HeadFirst zag de omzet vorig jaar fors groeien (+27%) naar 267 miljoen euro.
De Flexmarkt Omzetranglijst 2016 wordt gepubliceerd in Flexmarkt die 15 juni verschijnt. Nog geen abonnee?

 

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer