Frits Goldschmeding rijkste Nederlander

0

Randstad-oprichter Frits Goldschmeding is volgens de Quote 500 de rijkste Nederlander.

Volgens het glossy zakenblad Quote bedraagt het vermogen van de Randstad-oprichter 3,5 miljard euro.

Het  totale vermogen van Goldschmeding zou hiermee binnen een jaar wel 1,2 miljard euro (25%) zijn gedaald. Dit komt door de gedaalde beurskoers van Randstad; waarin hij via Randstad Beheer ongeveer 33% van de aandelen bezit.

De gepensioneerde, 83-jarige Goldschmeding, mag dan de rijkste Nederlander zijn, geld is niet alles volgens hem. Hij richtte onlangs Goldschmeding Foundation op, een goededoelenstichting om ‘liefde en medemenselijkheid’ terug te brengen in de samenleving. Tegenover het FD zei Goldschmeding dat bedrijven teveel gericht zijn op winst maken. ‘Mensen worden inwisselbare winstmachines.’ Met zijn stichting wil hij daarom maatschappelijk relevante projecten steunen.

In Flexmarkt die vandaag verschijnt staat een uitgebreider nieuwsartikel hierover geschreven door Wilbert Geijtenbeek. Interesse om het vakblad voor de flexbranche te proberen?

Bron: Flexmarkt

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer