Werkgevers positief over werkgelegenheid in 2017

0

Nederlandse werkgevers verwachten dat de werkgelegenheid in het eerste kwartaal van 2017 verder oploopt. Sinds het crisisjaar 2008 zijn bedrijven nog niet zó positief geweest.

Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q1) van ManpowerGroup, uitgevoerd onder 59.000 werkgevers, waarvan 750 in Nederland.
Volgens dit onderzoek komt het nettowerkgelegenheidscijfer voor het eerste kwartaal van 2017 uit op +5%. Dat is twee procentpunten hoger ten opzichte van het afgelopen kwartaal en ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Werk in de bouw trekt aan

Vooral de bouwsector zorgt voor een positieve impuls. Waar de bouw het afgelopen kwartaal nog op een werkgelegenheidscijfers van -4 kon rekenen, is dit nu toegenomen naar +11. “Dit is de meest positieve voorspelling voor de bouwsector sinds 2008”, aldus José Brenninkmeijer, commercieel en operationeel directeur van ManpowerGroup Nederland. ‘Al langer was er sprake van herstel in de bouw, onder meer te verklaren door de aantrekkende huizenmarkt. Toch bleven de werkgevers nog terughoudend in het aantrekken van werknemers. Dat vertrouwen lijkt nu voldoende gegroeid, met een fors toegenomen werkgelegenheidsverwachting als gevolg.’
Ook in de financiële en zakelijke dienstverlening zijn de geluiden positief. Het optimisme blijft aanhouden, met een lichte stijging van +9 in het vorige kwartaal naar +10 in dit kwartaal.

Bron: Manpowergroup

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer