Aantal uitzenduren daalt weer

0

Het totale aantal gewerkte uren door uitzendkrachten is in het derde kwartaal met 3 procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een kwartaal eerder was nog sprake van een toename, na drie achtereenvolgende kwartalen van krimp. De afname van het aantal gewerkte uren was met 4 procent het sterkst in de zogenoemde fase A, waarin uitzendkrachten geen regulier dienstverband hebben.

Behalve de uitzenduren verslechterden ook de andere arbeidsmarktindicatoren. Het aantal banen daalde in het derde kwartaal verder en er waren wat minder vacatures dan in het tweede kwartaal. De werkloosheid liep in oktober verder op. Acht van de tien consumenten rekenden in november op een stijging van de werkloosheid in de komende 12 maanden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer