AB brengt boeren en Wajongers samen

0

AB Fryslân, personeelsbemiddelaar in de agrarische sector, ziet mogelijkheden om Wajongers aan het werk te helpen.

In de politiek wordt de laatste tijd veel aandacht besteed aan jongeren met een beperking. Het aantal mensen met een Wajong-uitkering groeit snel. In april van dit jaar werden er 195.000 Wajong-uitkeringen verstrekt, zo’n 13.000 meer dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS, .

AB Fryslân wil jongeren met een Wajong-uitkering helpen om aan een baan te komen. Jongeren met een beperking hebben vaak een werkplek nodig met structuur, regelmaat en geborgenheid, aldus AB Fryslân. Zij zien hiervoor goede mogelijkheden bij de boeren.

“Neem als voorbeeld een melkveehouderijbedrijf. Op deze bedrijven wordt elke dag op hetzelfde tijdstippen het vee verzorgd of gemolken en is koffiedrinken een gezellig samenzijn. Structuur en regelmaat plus een stukje sociale geborgenheid zijn eigenschappen die behoren bij het ondernemen op de boerderij. Dit kenmerkt ook de bedrijfsvoering op het akkerbouwbedrijf. 1-op-1 aansturing door de boer(in) en een kleine hechte groep werkers geven duidelijkheid en structuur.”

Op dit moment heeft AB tientallen van deze jongeren aan het werk. De personeelsbemiddelaar laat weten mogelijkheden te zien om nog veel meer Wajongers te begeleiden naar werk in de landbouw en aanverwante sectoren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer