Adecco-medewerkers in actie tegen jeugdwerkloosheid

0

Op 30 april gaan 10.000 medewerkers van Adecco in meer dan 60 landen de straat op om loopbaanadvies en gratis trainingsworkshops te geven aan jongeren. Adecco wil daarmee iets doen tegen de enorme jeugdwerkloosheid.

De Adecco-medewerkers bezoeken scholen en universiteiten en geven carrièreadvies, richtlijnen en gratis trainingsworkshops om jongeren te helpen bij de zoektocht naar een baan.

Jeugdwerkloosheid
Jonge mensen worden nog steeds het zwaarst getroffen door de moeilijke omstandigheden op de wereldwijde arbeidsmarkt. Over het afgelopen jaar laten de werkloosheidscijfers onder jongeren weinig tot geen verbetering zien. In Europa, de VS en sommige delen van Azië bestaat nog steeds een dramatisch tekort aan arbeidsplaatsen. Het werkloosheidscijfer in Europa bedraagt gemiddeld 23,5%. Dit betekent, dat meer dan 5,6 miljoen mensen onder 25 jaar werkloos zijn in Europa.

Onderwijs en stages
Medewerkers van Adecco willen een helpende hand bieden door hun expertise te delen met schoolverlaters en jonge mensen die een baan zoeken. Patrick de Maeseneire, CEO van Adecco Group, zei: ‘We willen advies geven over hun eerste stappen op de carrièreladder en over de manier waarop ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Jeugdwerkloosheid is helaas nog steeds het grootste probleem, en wij zien het als onze plicht om te helpen bij het oplossen daarvan. Ik denk ook echt dat regeringen en bedrijven als het onze de handen ineen moeten slaan om een omgeving te creëren waar jongeren beter worden voorbereid op wat bedrijven nodig hebben, door middel van onderwijs en stages. De jeugd van nu verdient echt beter. Met ons Adecco ‘Way to Work’ programma willen wij een mogelijk verloren generatie op de kaart zetten.’


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer