‘Alleen werkgelegenheid in zorg en uitzendbranche’

0

Alleen in de uitzendbranche en in de zorgsector valt de komende tijd nog werkgelegenheid te verwachten, aldus het UWV WERKbedrijf in een recente nieuwsbrief.

"De uitzendsector profiteert van de economisch onzekere tijden omdat er dan een grotere vraag is naar flexibele arbeidsrelaties”, aldus Rob Witjes, manager Arbeidsmarktinformatie UWV Werkbedrijf. “En dan vooral in de technische functies.”

Krimpende werkgelegenheid in andere sectoren
Het UWV WERKbedrijf vermoedt dat de werkgelegenheid in de industrie zal krimpen ten gevolge van internationale concurrentie en kostenoverwegingen. In de overheidssector zal de werkgelegenheid dalen door bezuinigingen.

Vacatures
De Nederlandse economie hapert, maar er is nog steeds sprake van groei, aldus het UWV. Het aantal banen is na een daling in het eerste kwartaal van 2011 licht gegroeid in het tweede kwartaal. Het aantal vacatures is gestegen. In de eerste helft van 2011 zijn er 407.000 vacatures ontstaan, een stijging van zo’n 10 procent ten opzichte van 2010 toen dit er nog 365.000 waren. In de helft van 2011 zijn er 388.000 vacatures vervuld. Vorig jaar waren dat er 358.000.

Prognoses
Ondanks de verontrustende berichten over de economie blijven de eerdere prognoses van het UWV over 2011 vooralsnog overeind. Dat komt omdat de arbeidsmarkt meestal met enige vertraging reageert op de economische ontwikkelingen, aldus de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen NBBU.

Nieuwe cijfers ABU: Groei vlakt af
Uit de cijfers die de ABU vanmorgen presenteerde wordt duidelijk dat de Nederlandse uitzendbranche de omzet en het aantal uren in de vier weken tot 14 augustus weten op te voeren, maar dat het groeitempo wel lager lag dan in de vier voorgaande weken.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer