Bijna evenveel vacatures als een jaar geleden

0

In totaal stonden er in het derde kwartaal van 2008, gecorrigeerd voor
seizoensinvloeden, 252 duizend vacatures open. Dit zijn er 12 duizend meer dan
een kwartaal eerder. Deze stijging wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de
vacatures bij Defensie nu voor het eerst ook worden meegenomen.

Eind september 2007 bereikte het aantal openstaande vacatures een top. Nederland telde toen 253 duizend vacatures. Nu, een jaar later, is het aantal vacatures weer bijna even groot.

Vacaturegraad
Eind september 2008 waren er 30 vacatures per duizend banen. Dat zijn er net zoveel als een jaar eerder. De vacaturegraad  (vacatures per duizend banen), een maatstaf voor de spanning op de arbeidsmarkt, blijft daarmee op een hoog niveau. De vraag naar personeel was, zoals vaak het geval is, het sterkst in de bouwnijverheid en horeca. Daar stonden respectievelijk 42 en 41 vacatures open per duizend banen. In beide bedrijfstakken is de vacaturegraad wel lager dan een jaar eerder.

Arbeidsmarkt dynamisch
De arbeidsmarkt blijft zeer dynamisch. Dit blijkt uit de aantallen ontstane en vervulde vacatures. In het derde kwartaal van 2008 ontstonden 263 duizend vacatures. Dit zijn er 9 duizend minder dan een jaar eerder. Het aantal vervulde vacatures kwam 4 duizend hoger uit dan een jaar eerder. In het derde kwartaal van 2008 ging het om 289 duizend.

Bron: CBS

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer