CBS: Aantal openstaande vacatures daalt verder

0

Het aantal openstaande vacatures is in het eerste kwartaal in Nederland met elfduizend gedaald tot 113.000. Daarmee waren er slechts 18.000 vacatures meer dan op het vorige dieptepunt in 2003.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

De daling deed zich in het eerste kwartaal vooral voor bij de overheid, waar vijfduizend minder vacatures waren dan een kwartaal eerder. Ook in andere delen van de niet-commerciële dienstverlening waren minder vacatures. In de industrie, bouw en commerciële dienstverlening waren evenveel vacatures als in het laatste kwartaal van vorig jaar.

In het eerste kwartaal van 2010 zijn er 173.000 vacatures ontstaan en 177.000 vervuld of vervallen. Hoewel het aantal openstaande vacatures laag is, komen er dus nog steeds nieuwe vacatures bij en vinden ook nog steeds veel mensen een nieuwe baan, aldus het CBS.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer