CBS: Aantal uitzenduren weer gedaald

0

Het aantal gewerkte uren door uitzendkrachten is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,3 procent gedaald ten opzichte van de vergelijkbare periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd. Het is het derde kwartaal van krimp op rij.

Vooral voor uitzendkrachten die voor de uitzendorganisatie werken op contractbasis, zonder regulier dienstverband, was er minder werk. Het aantal uitzenduren in dat segment daalde met 1,5 procent. Dat is de vierde daling op rij, aldus het CBS. Uitzendkrachten met een dienstverband maakten 1,5 procent meer uren.

Ook andere arbeidsindicatoren zijn de afgelopen periode verslechterd, aldus het CBS. Er waren in het eerste kwartaal minder banen en minder vacatures. De werkloosheid is in de eerste 5 maanden van 2013 fors opgelopen.


(c) ANP 2013

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer