CBS: flexkrachten langer aan het werk

0

Werknemers met een flexcontract blijven vaker aan het werk dan twee jaar geleden. In het eerste kwartaal van 2016 werd minder dan 4% van hen na drie maanden werkloos. In het eerste kwartaal van 2014 was dat nog ruim 5%.

Dat meldt het CBS vandaag.

Langer in flexcontract
In het eerste kwartaal van dit jaar was bijna 78% van de flexwerkers na drie maanden nog steeds aan het werk via een flexibel arbeidscontract. Dat is een procentpunt meer dan dezelfde periode twee jaar geleden.

Doorstroom van flex naar vast
Ook het percentage doorstromers van een flexibel naar een vast dienstverband groeide in twee jaar tijd met een procentpunt naar 12%. Tussen 2008 en 2012 is echter de doorstroom van flex naar vast wel gedaald.
25-plus flexwerkers stroomden vaker door naar een vast dienstverband. In het eerste kwartaal van 2016 had 15% van hen een vast dienstverband. In dezelfde periode twee jaar eerder was dat nog geen 13%.
Onder jongeren is de doorstroom juist afgenomen; slecht 8,3% van de flexkrachten jonger dan 25 jaar kreeg in het eerste kwartaal van 2016 na drie maanden een vast dienstverband.

Steeds meer flexwerkers
In het eerste kwartaal van 2016 telde de Nederlandse arbeidsmarkt 1,7 miljoen flexkrachten. Dat is ongeveer een kwart van alle werkenden. Twee jaar geleden telde Nederlnad nog 1,6 miljoen flexkrachten. De instroom van flexkrachten blijft groter dan de uitstroom van mensen met flexibele dienstverbanden. Dat geldt vooral voor jongeren.

Bron: CBS

 

Lees ook: Eén op de tien langer dan vijf jaar flexkracht

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer