Unique biedt flexkrachten meer kans op hypotheek

0

Met het initiatief ‘Hypotheek voor flexkrachten’ wil Unique haar flexkrachten de mogelijkheid om hun kans op een hypotheek te vergroten. Hierdoor is een vast contract niet langer nodig en komen flexkrachten ook in aanmerking voor een koophuis op basis van hun arbeidsmarktkansen.

Flexkrachten kunnen hun kansen laten berekenen met de Arbeidsmarktscan. HR-dienstverlener Unique bundelt hiervoor haar krachten met Intelligence Group, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

Arbeidsperspectief als score
De Arbeidsmarktscan toetst het arbeidsverleden, de huidige situatie en het toekomstperspectief van de flexkracht. Op basis van de met uitgebreide data onderbouwde score bepalen aangesloten geldverstrekkers of de flexkracht in aanmerking komt voor een hypotheek. Bovendien reikt Unique aan de hand van de resultaten van de scan ook een advies aan om de arbeidsmarktkansen verder te vergroten.

1,2 miljoen flexibele contracten
Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique, over de noodzaak om kansen om een hypotheek voor flexkrachten te vergroten: ‘We stevenen af op een onhoudbare situatie. Vandaag de dag hebben ruim 1,2 miljoen mensen een flexibel contract en dat aantal is alleen maar groeiende. Het is niet meer van deze tijd dat een Zzp’er of flexkracht – die net zo hard werkt en evenveel salaris krijgt als iemand met een vast contract – geen hypotheek kan krijgen op basis van een flexibele contractvorm.’

Hypotheek voor flexkrachten
Ben Rogmans, partner bij Intelligence Group: ‘Een veranderende arbeidsmarkt vraagt om een veranderende aanpak. Dit geldt ook voor de criteria om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Een vast contract is niet meer van deze tijd en wordt niet meer alledaags verstrekt.’

Lodewijk van der Heijden, directeur Franchise voor De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek beaamt dit: ‘Vooral twintigers en dertigers hebben vaak moeite om een hypotheek te krijgen, omdat ze niet aan het standaardplaatje voldoen. Terwijl deze groep vaak wel heel veel arbeidspotentieel heeft. Met ‘Hypotheek voor flexkrachten’ worden mensen op basis van hun capaciteiten beoordeeld en niet op basis van wel of geen vast contract. Het is mooi om te zien dat Unique daar nu samen met ons verandering in brengt.’


Bron: Unique


Noot van de redactie: eerder startte ook uitzendorganisatie Randstad met een proef om mensen met een flexibel arbeidscontract makkelijker in aanmerking te laten komen voor een hypotheek.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer