Dynamiek beloond voor inspanning jeugdwerkloosheid

1

Dynamiek, intermediair in technische banen, heeft donderdag de stimuleringsregeling ontvangen, voor haar inspanningen om moeilijk bereikbare jongeren aan het werk te krijgen.

De inspanningen van Dynamiek, onderdeel van USG People, om kwetsbare jongeren te motiveren, stimuleren en faciliteren om te gaan werken of een startkwalificatie te halen worden als positief ervaren door de gemeente Gouda.

Een tijdje geleden heeft Dynamiek de Marokkaanse jongen Ouissam Andour de kans gegeven om intern bij de uitzender te gaan werken. Hij startte als searcher en is intussen uitgegroeid tot junior commercieel medewerker.

Met zijn achtergrond kon Ouissam de ‘kwetsbare’ jongeren bereiken, terwijl het UWV Werkbedrijf hier moeite mee had. Zij hebben Ouissam gevraagd hen daarmee te helpen. Dynamiek heeft Ouissam hiervoor tijd gegeven, zodat hij de overwegend Marokkaanse jeugd kon motiveren om naar het Jongerenloket te gaan.

Dynamiek heeft daarvoor nu, in het bijzijn van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de stimuleringsregeling ontvangen in de vorm van 5000 euro.

“Dynamiek trekt zich als intermediair de problematiek in de regio aan”, volgens Edco Wallet, General Manager van Dynamiek. “Het stimuleren van langdurig werkloze jongeren of jongeren met een arbeidsbeperking heeft voor ons geen commerciële focus, maar wij willen als werkgever in de regio daarin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”

Of Dynamiek zich voor meer van deze projecten zal inzetten, moet de toekomst nog uitwijzen.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer