Explosieve groei vraag technici in Rotterdam

0

In de regio Rotterdam is in het tweede kwartaal van dit jaar de vraag naar hoger opgeleide technici met 59 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

Dat blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt eerste helft 2013 van Stijn Berden, competence director Technology bij Yacht. Berden: ‘We zien in Rotterdam de vraag naar technici over de hele linie toenemen: zowel designers, engineers, elektrotechnici, werktuigbouwkundigen als chemische technologen worden meer gevraagd. Opvallend veel vraag is er naar werkvoorbereiders.’ De vraag naar hoogopgeleide technici in de regio Rotterdam stijgt al drie jaar, maar sinds het vierde kwartaal 2012 stijgt de vraag in deze regio hard.

De kloof tussen vraag en aanbod wordt bemoeilijkt omdat technici behoorlijk honkvast zijn, aldus Yacht. Uit de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey van Yacht van juni 2013 blijkt dat maar 4 procent actief op zoek te zijn naar een andere baan.

In heel Nederland lag de vraag in het tweede kwartaal van dit jaar lag de vraag 23 procent hoger dan vorig jaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer