Gevraagd: technisch personeel op MBO-niveau

0

Ruim een derde (37%) van de HR-professionals heeft nog altijd moeite om technisch personeel te vinden. Vooral praktijkgerichte technici zijn schaars.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek HR Trends 2014-2015 van salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 700 Nederlandse HR-professionals.

Technici met mbo-opleiding
Van de HR-professionals die moeite hebben om technici te werven, geeft bijna de helft (48%) aan dat het vooral om technici met een mbo-opleiding gaat. Met name in de industriesector (69%) is de behoefte aan technisch geschoold personeel groot.
Waar technici met een mbo-opleiding de banen voor het uitkiezen hebben, hebben technici met een universitaire opleiding beduidend meer concurrentie. Slechts 8% van de HR-professionals heeft moeite om universitair geschoolde technici te vinden. Hbo’ers zijn daarentegen lastiger te vinden (42%).

Bron: HR Trends 2014-2015


Lees ook: Vraag naar technici flink in de lift

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer