Groeiend optimisme in flexbranche

0

Flexorganisaties zijn steeds positiever over de toekomst. Dat blijkt uit de FlexVertrouwenIndex van Dzjeng & FaseVijf.

Gemiddeld geeft de flexbranche de toekomst een 6,6, terwijl dit in het eerste en tweede kwartaal van dit jaar nog respectievelijk een 6,1 en een 6,2 was. Daarbij zien de ondernemers in de branche steeds meer optimistische inleners; de vorige twee kwartalen ging het nog maar om 10 procent, nu heeft ruim 30 procent met positieve klanten te maken.

Verder blijkt uit de FlexVertrouwenIndex dat er ondanks de hoge werkloosheid in sommige sectoren sprake is van een krappe arbeidsmarkt. Ruim eenvijfde van de flexbureaus heeft moeite met het vinden van geschikte kandidaten in de techniek, ICT en kennisintensieve zakelijke dienstverlening.

De FlexVertrouwenIndex meet elk kwartaal het vertrouwen in en gevoel over de toekomst – de economische groei in de komende zes maanden – van functionarissen op prominente posities in de flexbranche. Aan het onderzoek hebben honderd vertegenwoordigers van verschillende bureaus deelgenomen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer