Grootste kinderopvangorganisatie ontdoet zich van flexibele schil

0

De grootste kinderopvangorganisatie van Nederland, Estro, heeft een fors deel van haar flexibele schil ‘afgepeld’. Het gaat om honderden krachten.

Door lokale samenwerking heeft het kinderopvangbedrijf, dat voorheen door het leven ging als Catalpa, veel minder van flexkrachten gebruik gemaakt. Volgens Kinderopvangtotaal gaat het om 200 fte’s. Bij Estro werken 6.600 mensen (4.200 fte’s).

Afgelopen jaar heeft Estro besloten de oude ‘werkunits’ af te schaffen en te gaan samenwerken met zes regio’s. “’Alleen al in Amsterdam waren drie werkunits,” vertelt een woordvoerder van Estro. “Al die werkunits stonden lokale samenwerking in de weg.”

Estro stimuleert nu het uitwisselen van medewerkers tussen kinderopvanglocaties in dezelfde stad of wijk, schrijft Kinderopvangtotaal. Hiermee vervalt regelmatig de noodzaak van het inhuren van uitzendkrachten of medewerkers met een 0-urencontract.

Estro, de moedermaatschappij van Catalpa, Uk en Eigenwijz, heeft zeer recent uitstel van betaling gekregen van de banken. Het bedrijf kampt met schulden en kan niet voldoen aan financiële afspraken. De hoogte van de schuld is onbekend. Volgens Kinderopvangtotaal, is er bij Estro sprake van een krimp van 5 tot 6 procent. Dat is niet uitzonderlijk in vergelijking met concurrenten die soms zelfs met een vraaguitval van 20 procent te maken hebben.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer